10 JARIG JUBILEUM MARTINEZ CHOCOLATIER

Uitgelicht: 10 Jarig Jubileum Martinez Chocolatier Valkenswaard

Alweer 10 jaar geleden opende Eveline de deuren van haar chocoladewinkel Martinez Chocolatier op de Handwerkstraat in Valkenswaard, geheel in de traditie van het familiebedrijf (sinds 1952). De hoop dat het een succes zou worden was er natuurlijk, maar dat de winkel in 10 jaar tijd zo mocht groeien dat een groter pand gewenst was, had ze nooit durven dromen. “In ons nieuwe pand komt de winkel en ons product echt goed tot zijn recht. Het is ontzettend gaaf dat elke klant die binnenkomt zich even laat meeslepen door wat er allemaal te zien en te ruiken valt en daardoor bijna nooit de verleiding kan weerstaan iets lekkers mee te nemen”.

Trots is ze ook op de trouwe klantenkring; “Het mooiste aan ondernemen in een dorp als Valkenswaard is echt het contact met de klanten. We weten veel van hen en zij ook van ons. Het is eigenlijk altijd een gezellige boel in de winkel met de klanten onderling en ons als team. En als ze dan chocolaatjes aan het uitkiezen zijn, kan je al aan de gezichten zien dat iedereen daar thuis enorm van gaat genieten of er een ander heel blij mee gaat maken. Het is toch te gek dat wij al deze genietmomenten mogen verzorgen?”
Ook op de zakelijke markt groeit Martinez Chocolatier flink door. “Vooral in de Kempen voorzien we veel bedrijven van relatiegeschenken, chocolade bij de koffie, letters en kerst- en paasgeschenken. Ik ben er ontzettend trots op dat zij tevreden terug komen en dat we er elk jaar weer nieuwe klanten bij krijgen. Veel van hen komen via via met onze lekkere chocolade in aanraking. Dat zijn kleine en grote bedrijven die kunnen variëren van 25 tot 5000 stuks. Naast de winkelverkoop is de zakelijke markt (B2B) er dus bijgekomen, die inmiddels op de achtergrond het hele jaar door blijft draaien en dat is heel leuk om te doen!”

Vervelen doet de chocolade nog niet bij Eveline en haar enthousiaste team, dus ze proosten op de afgelopen 10 jaar en zetten weer de schouders eronder om de volgende 10 jaar ook tot een succes te maken. Proficiat!

Keer terug naar het blog overzicht