Werken bij Martinez

Bij Martinez Chocolade voert de cultuur van een Nederlands familiebedrijf nog steeds de boventoon. Al drie generaties lang bieden wij afwisselende functies met goede arbeidsvoorwaarden aan in een aangename werkomgeving waar teamwork en werkplezier de kernwaarden zijn. Daarnaast bieden wij extra interne opleidingsmogelijkheden aan. Lijkt het u leuk om het Martinez-team te komen versterken? Bent u de gemotiveerde en enthousiaste collega waar wij naar op zoek zijn? Bekijk dan snel de actuele vacatures en stuur uw sollicitatie (met actueel CV).

Vacature QA Manager Food 3-5 dagen (mbo/hbo)

Over de opdrachtgever:

Martinez Chocolade BV is een traditioneel familiebedrijf gevestigd in Amstelveen, inmiddels is de derde generatie actief in ons groeiende en smaakvolle productiebedrijf. De oorsprong kent zich in 1952 bij de start van de eerste Martinez Chocolade winkel op de Bos en Lommerweg in Amsterdam.

Anno 2022 is Martinez Chocolade een modern productiebedrijf met als core business het produceren van private label producten. Daarnaast telt Martinez Chocolade zeven franchise filialen en bedient het de retail- en groothandel in binnen- en buitenland. Wij gaan in 2023 verhuizen naar een nieuwe locatie in Amstelveen zodat wij kunnen blijven ontwikkelen.

De chocolade wordt door ons op een verantwoordelijke wijze geproduceerd, zo zetten wij ons in voor een duurzame wereld waarin men over 100 jaar nog steeds van chocolade kan genieten. Wij werken met leveranciers welke elke fase, van boon tot chocolade, nauwlettend monitoren. Middels de keurmerken Rainforest Alliance en Fairtrade wordt de duurzame inkoop van cacao, hazelnoten en koffie geborgd.

Omdat wij volop aan het groeien en ontwikkelen zijn wij op zoek naar een nieuwe QA manager, de vacature staat open voor minimaal 3 dagen per week.

Functieprofiel:

Als QA Manager ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit van Martinez Chocolade BV. Je bent voorzitter van het crisisteam, het food defense team en vertegenwoordiger van het kwaliteitssysteem IFS. Wanneer je operationeel op de vloer aanwezig bent controleer je of de hygiëneregels nageleefd worden en bij afwijkingen van procedures, regels of taken communiceer jij hierover met je collega’s van de andere afdelingen.

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Het begeleiden en uitvoeren van interne, externe, leveranciers- en klantenaudits
 • Het onderhouden van diverse keurmerken waaronder: RFA, Fairtrade, RSPO en SKAL
 • Het opstellen en controleren van productspecificaties en verpakkingen van het eigen merk en private labels
 • De afhandeling en opvolging van afwijkingen, klachten & calamiteiten
 • Het invoeren van informatie in diverse portals, zoals Vital, SIM, Trace One, PS in foodservice
 • Het uitvoeren en onderbouwen van validatie en THT onderzoeken van (nieuwe) processen en producten
 • Het jaarlijks bijhouden en updaten van de RI&E

Deze functie is indien gewenst uit te breiden met diverse inkooptaken en ondersteuning van productontwikkeling.

Functie eisen:

Voor deze vacature zoeken wij een enthousiaste en flexibele QA Manager welke verslaafd is aan chocolade. Het is een zelfstandige functie waarbij hands-on mentaliteit een vereiste is. Mensen stimuleren en motiveren zijn eigenschappen die je van nature bezit.

Daarnaast zijn de volgende kwaliteiten van belang:

 • Je functioneert op hbo niveau en hebt een afgerond mbo/hbo opleiding in de richting levensmiddelentechnologie of aanverwante food opleiding
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring in een food productie omgeving bijvoorbeeld als kwaliteitsmedewerker, QA officer of kwaliteitsmanager
 • Je hebt kennis van diverse kwaliteitssystemen. Denk hierbij aan HACCP, IFS en BRC
 • Je bent initiatiefrijk en je ziet werkzaamheden en aandachtspunten
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B
 • Je voelt je thuis in een platte organisatie met een directe communicatie
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en een probleemoplossend vermogen

Aanbod:

Werken bij dit smaakvolle familiebedrijf betekent werken met de combinatie van passie, vakmanschap en mooie ingrediënten. Je houdt je niet enkel bezig met de facetten van kwaliteit maar krijgt ook kennis mee vanuit productontwikkeling. Daarnaast is chocolade proeven natuurlijk een belangrijk onderdeel van de functie.

Wat mag je verder verwachten van Martinez Chocolade BV:

 • Je start met een tijdelijk contract en als het van beide kanten bevalt heb je uitzicht op een vast dienstverband
 • Een bruto salaris per maand tussen de € 2.500 en € 3.800 gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van de opgedane werkervaring
 • Een personeelskorting van 30%
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar wanneer je 36 uur werkt
 • De mogelijkheid om parttime te werken. In deze kwaliteitsfunctie dien je minimaal 3 dagen per week beschikbaar te zijn. Er is de mogelijkheid deze functie uit te breiden naar 36 uur per week
 • De CAO zoetwaren is van toepassing
 • Er wordt 2-3 keer per jaar een uitgebreide proeverij georganiseerd waarbij jou mening belangrijk is!

Reageren?

Lijkt het je leuk om het Martinez-team te komen versterken? Bent jij de gemotiveerde en enthousiaste collega waar wij naar op zoek zijn? Stuur dan jouw sollicitatie en CV per e-mail naar: r.barendsen@martinezchocolade.nl